Katsasta nämä live-musiikkilistat

Maailmaan mahtuu niin paljon live musiikkiesityksiä, että niitä on lähes mahdotonta laittaa minkäänlaiseen paremmuusjärjestykseen. Myös musiikin tyylilajeja on useita. Musiikkiesitykset voivat käsittää mitä tahansa, mitä katsojat pääsevät seuraamaan paikan päällä. Tällaisia tapahtumia voivat olla mm. ooppera, rock-konsertti ja kuoroesitys.

Tämän artikkelin Top 5-listalle ovat päässeet live musiikkiesitykset maailmalla, joissa musiikki on ollut pääosassa ja artistit ovat esittäneet enemmän kuin yhden kappaleen. Listan innoittajana on toiminut Watchmojo, joka on erikoistunut erilaisten videolistojen tekemisiin.

TOP-5 maailman parhaat live-musiikkiesitykset

 

5. The Who, Isle of Wight Festival, 1970, Englanti

Yhtyeen voimakkaat ja nopeat kitarasoolot, repäisevä rumpujen soitto ja monipuoliset vokaaliosuudet tekivät tästä kapinallisesta ja kunnianhimoisesta ryhmästä yhden Englannin tärkeimmistä rock-yhtyeistä. Konsertin kappaleita olivat mm. Pinball Wizard, My Generation ja Water.

4. The Beatles, Shea Stadium,1965, New York, USA

Esitystä oli seuraamassa yli 55 000 fania. Vaikkakaan kukaan yhtye mukaan lukien ei kuullut muuta kuin fanien kiljuntaa, avasi the Beatles tiensä massiivisille ulkoilmakeikoille tämän menestyksekkään esityksen jälkeen. Konsertissa kuultiin mm. Help!, Twist and Shout, Tickets to Rise, Bayby’s in the Black.

3. Led Zeppelin, Royal Albert Hall, 1970, Lontoo, Englanti

Tuon ajan maailman suurin yhtye esitti yhden maailman ikonisimmista live esityksistä Lontoon suurimmalla ja arvovaltaisimmalla esiintymispaikalla. Laulajan upea esiintyminen, kitaran soitto ja yhtyeen keskinäinen kemia tallennettiin myös videonauhalle. Konserttikappaleinaan olivat mm. Dazed and Confused, Whole Lotta Love ja Communication Breakdown.

2. Jimi Hendrix, Woodstock Music and Art Fair, 1969, New York, USA

Tämä upeita sähkökitarasooloja sisältänyt keikka maanantaiaamuna pääsi otsikoihin. Jimi Hendrix esitti mm. Oman versionsa USA:n kansallishymnistä. Keikalla säväytti myös mm. Foxed Lady, Purple Haze, Voodoo Child.

1. Queen, Live Aid, Wembley Stadium, 1985, Lontoo, Englanti

Vaikka konsertissa oli mukana monia muitakin suosittuja yhtyeitä, Queen varasti show’n. Noin 20 minuutin mittaisen esityksen aikana yhtye näytti taitonsa parhaiden hittiensä tahtiin 72 000 fanin laulaessa mukana. Hitteihin kuuluivat mm. Bohemian Rhapsody, Radio Ga Ga, Grazy Little Thing Called Love and We Are the Champions.